TOKO/AGILITY

OSN:n kuva-arkisto
OSN:n kuva-arkisto
© Toni Turkka

TOKOKOULUTUS

Oulun Seudun Noutajakoirayhdistys ry järjestää kaiken muun toiminnan ohella myös ohjattuja tottelevaisuusharjoituksia sekä muutamia kokeita vuodessa. Tapahtumista löydät lisätietoa toimintakalenterista. Ohjaajina koulutuksissa toimivat yhdistyksen omat jäsenet, jotka pääsääntöisesti myös itse kisaavat omien koiriensa kanssa.

TOKO-harjoitukset on pyritty tekemään vaihteleviksi kokonaisuuksiksi, joista jokainen koiraharrastaja voi löytää itselleen jotakin.

Koulutus on kurssimuotoista ja kurssin pituus on 4 - 6 kertaa sisältäen mahdollisesti myös teorialuennon. Koulutuksia järjestetään yleensä 4 kertaa vuodessa helmi-huhtikuussa ja loka-marraskuussa. Seuraa ilmoittelua kotisivujen etusivulla.

Harjoitusryhmät on jaettu pentu/alkeis- ja perus/jatkokursseihin. Kilpailemaan tähtääville järjestetään myös tarvittaessa oma ryhmä. Jo kilpailevat koirakot treenaavat itseohjautuvasti.

Pentu/alkeiskurssi on tarkoitettu pennuille ja myös ensimmäisiä kertoja toko-harjoituksiin tuleville koirille. Kurssilla harjoitellaan yhteistyötä oman koiran kanssa ja käydään läpi koiran kouluttamisen perusteita alusta alkaen. Tavoitteena on perustottelevaisuus, jolla pärjää muissa lajeissa ja arjessa.

Perus/jatkokurssilla perehdytään vähän tarkemmin perustottelevaisuuteen. Kurssi on sopiva arkitokoa ja yhteiskuntakelpoisuutta haluaville, perustaidot jo omaaville koirille ja myös muihin lajeihin (esim. NOME) tottelevaisuutta hakeville.

Tarpeen mukaan järjestettävä kilpailemaan tähtäävien ryhmä on tarkoitettu tokosta koemuotona kiinnostuneille ja tokokokeisiin tähtääville koirakoille. Siellä käydään läpi tokon alokas (+ avoimen) luokan liikkeet ja niiden opettaminen. Kurssilaisten tavoitteena on kokeisiin osallistuminen.

Jo kilpailevat koirakot treenaavat itseohjautuvasti. Ota yhteys tokotoimikunnan vetäjään.

 

AGILITYKOULUTUS

Agilitykoulutusta ei järjestetä säännöllisesti.


Vetäjä

Sari Keränen
sari_keranen (a) hotmail.com
 


Jäsenet

Annamari Salminen
Johanna Hietaniemi
Kaisu Isola
Maisa Viippola
Marjo Partanen
Minna Levä
Oona Mönttinen
Pipa Pärssinen
Riitta Jarva
Saara Karppinen
Taina Lahtinen
Kirsi Rannikko-Korhonen

Niina Näppä (10/2018)

Nina-Annika Perkkiö (10/2018)


HUOM!

Kurssit ja koulutukset on tarkoitettu vain jäsenille! Koiran ohjaajan on oltava jäsen
osallistuessaan koulutuksiin. Jäseneksi liittymisestä ks. Jäsenasiat-sivu.

Noudatamme Kennelliiton rokotusmääräyksiä!