NOME

© Henna Mikkonen

Noutavat koirat ovat nimensä mukaisesti metsästyskoiria, jotka toimivat jahtireissulla pääasiassa ammutun riistan noutajana, joten luonnolisesti noutajien kouluttaminen metsästykseen ja metsästyskokeisiin on yhdistyksen tärkeimpiä toimintamuotoja. Toimikunta järjestää vuosittain taipumuskoe- ja NOME-kurssit, joiden tavoitteena on ensisijaisesti opastaa uusia harrastajia, mutta myös vanhat konkarit saavat yhteisissä koulutuksissa uusia vinkkejä osaamisensa tueksi ja löytävät yhdistyksestä treeni- ja metsästyseuraa.

Metsästykokeiden järjestäminen on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. NOME-toimikunta järjestää säännöllisesti virallisia metsästyskokeita (NOU, NOME-B, WT). Virallisten kokeiden lisäksi yhdistys järjestää vuosittain huhtikuussa dameilla käytävän epävirallisen Hankinome-kilpailun. Suuren suosion saavuttanut tapahtuma avaa Pohjois-Suomen noutajakauden. 

OSN on järjestänyt yhteistyössä Suomen Noutajakoirayhdistyksen kanssa SM-NOME:n vuosina 1988, 1998, 2006 ja 2012 sekä Naisten Haku -ottelun vuosina 2007 ja 2009. 

Tarkempaa tietoa kokeista SNJ: koekalenterista ja koulutuksista tapahtumakalenterista.


Vetäjät 2022

Riitta Heikkinen, p. 050 561 1697, riittaheikkinen9 (a) gmail.com

Oona Mönttinen

Khrystyna Vuokila


Jäsenet 2022

Antti Korpela (riistavastaava) p. 044 567 2236 

Piia Kipinä

Eveliina Kuukasjärvi

Taina Kytölä

Pirkko Vääräniemi

Maria Niskanen

Heikki Peltoniemi

Terhi Kangas

Milla Porkka

Kirsi Kankaala

Saara Karppila

Petri Järvenpää

Mikko Mattila

Jarmo Hatunen

 

Alueelliset yhteyshenkilöt 2022:

Raahen alue yhteistyössä Raahen koirakerhon kanssa:
Taina Kytölä       p. 050 3053922     erkijanoora@gmail.com

Kuusamo 
Arto Ollikainen   p. 040 7581679     ollikainenarto@gmail.com 


HUOM!

Kurssit ja koulutukset on tarkoitettu vain jäsenille! Koiran ohjaajan on oltava jäsen
osallistuessaan koulutuksiin. Jäseneksi liittymisestä ks. Jäsenasiat-sivu.


Noudatamme myös Kennelliiton rokotusmääräyksiä eli pennun tulee olla rokotettu vähintään kaksi kertaa penikkatautia vastaan ja toisesta rokotuskerrasta (tehosteesta) tulee olla kulunut vähintään 21 vuorokautta. Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee olla kulunut vähintään 21 vuorokautta. Vanhemmilla koirilla tulee olla voimassaolevat rokotukset.

Noutajien koulutusta Oulun Seudulla


Oulun Seudun Noutajakoirayhdistys Ry järjestää nomekoulutusta Oulunsalon Lauttarannassa 19.-20.6.2022. Kouluttajana Tomi Sarkkinen.

 

Hinta jäsenille 40e ja ei jäsenille 50e.  Kuunteluoppilaspaikka 15e/1 päivä. 

 

Kouluttaja: Koirapalvelu Tomi Sarkkinen

Aika: 19.-20.6.2022

Paikka: Lauttaranta

 

Laita ruksi jokaiseen ryhmään johon sinulle on mahdollisuus osallistua. Näin varmistat paremmin mahdollisuutesi päästä koulutukseen mukaan. Jos ilmoittautuneita on enemmän, paikat arvotaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Kuunteluoppilaat ovat lämpimästi tervetulleita. OSN:n jäsenet ovat etusijalla. Koiran tulee olla rokotettu Kennelliiton rokotusmääräysten mukaisesti.

 

Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeen kautta 31.5. 2022 mennessä. Tämän jälkeen tarvittaessa arvotaan osallistujat ja olemme mahdollisimman pian yhteydessä ilmoittautuneisiin. 

Osallistumisen varmistat maksamalla kurssimaksun Oulun seudun Noutajakoirayhdistyksen tilille FI25 5741 3620 4173 67 viitteellä 20491 saatuasi varmistuksen koulutukseen pääsystä ilmoittautumisajan päätyttyä. 

 

Tervetuloa!

 

Lisätiedustelut ilmoittautumisiin ja järjestelyihin liittyen:

Eveliina Kuukasjärvi

eve.kuukasjarvi (at) Gmail.com

 

*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.