NOME

© Henna Mikkonen

Noutavat koirat ovat nimensä mukaisesti metsästyskoiria, jotka toimivat jahtireissulla pääasiassa ammutun riistan noutajana, joten luonnolisesti noutajien kouluttaminen metsästykseen ja metsästyskokeisiin on yhdistyksen tärkeimpiä toimintamuotoja. Toimikunta järjestää vuosittain taipumuskoe- ja NOME-kurssit, joiden tavoitteena on ensisijaisesti opastaa uusia harrastajia, mutta myös vanhat konkarit saavat yhteisissä koulutuksissa uusia vinkkejä osaamisensa tueksi ja löytävät yhdistyksestä treeni- ja metsästyseuraa.

Metsästykokeiden järjestäminen on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. NOME-toimikunta järjestää säännöllisesti virallisia metsästyskokeita (NOU, NOME-B, WT). Virallisten kokeiden lisäksi yhdistys järjestää vuosittain huhtikuussa dameilla käytävän epävirallisen Hankinome-kilpailun. Suuren suosion saavuttanut tapahtuma avaa Pohjois-Suomen noutajakauden. 

OSN on järjestänyt yhteistyössä Suomen Noutajakoirayhdistyksen kanssa SM-NOME:n vuosina 1988, 1998, 2006 ja 2012 sekä Naisten Haku -ottelun vuosina 2007 ja 2009. 

Tarkempaa tietoa kokeista ja koulutuksista tapahtumakalenterista.


Vetäjä 2018

Johanna Pietikäinen
p. 040-5391461
johannapietikainen (a) hotmail.com

Jäsenet 2018

Merja Salovaara (sihteeri)
Ville Vilmunen (riistavastaava, ville.vilmunen (at) gmail.com)
Heli Kummala
Miia Saxholm
Nina Jämsä
Teija Hemmilä
Riikka Leiviskä
Tanja Manerus
Antti Korpela 
Pirkko Partanen
Taina Kytölä
Tanja Tenhonen
Jarmo Hatunen
Leena Leinonen
Eveliina Kuukasjärvi
Oona Mönttinen 
Kirsi Heiskanen 
Seija Sipola
Sara-Marja Kontio

Alueelliset yhteyshenkilöt 2018:
Raahen alue yhteistyössä Raahen koirakerhon kanssa:
Taina Kytölä       erkijanoora@gmail.com

Kuusamo 
Arto Ollikainen   p. 040-7581679     ollikainenarto@gmail.com 

Pudasjärvi  
Merja Salovaara  p. 045-6725467     merja.salovaara@gmail.com 


HUOM!

Kurssit ja koulutukset on tarkoitettu vain jäsenille! Koiran ohjaajan on oltava jäsen
osallistuessaan koulutuksiin. Jäseneksi liittymisestä ks. Jäsenasiat-sivu.


Noudatamme myös Kennelliiton rokotusmääräyksiä eli pennun tulee olla rokotettu vähintään kaksi kertaa penikkatautia vastaan ja toisesta rokotuskerrasta (tehosteesta) tulee olla kulunut vähintään 21 vuorokautta. Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee olla kulunut vähintään 21 vuorokautta. Vanhemmilla koirilla tulee olla voimassaolevat rokotukset.

Noutamisen perusteet -kurssi aloitteleville koirakoille


Hei sinä uusi alkutaipaleella oleva noutajan omistaja!

Noutamisen perusteet –kurssi järjestetään alkuvuodesta Limingassa! Kurssilla harjoittelemme mm. ryhmässä toimimista, seuraamista, paikalla oloa, luoksetuloa ja noudon alkeita. Kurssi pidetään DogAntin sisähallissa osoitteessa Meijerintie 4, 91900 Liminka. Kurssi sisältää 4 yhden tunnin mittaista koulutuskertaa. Päivät ovat tiistaisin 8.1, 22.1, 5.2 ja 19.2. Ensimmäinen ryhmä alkaa klo 18 ja toinen klo 19. Osallistujamäärä on rajoitettu! Arvomme osallistujat ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisaika päättyy 21.12.2018. Hinta 20 euroa.

Kurssi on aloitteleville koirakoille. 

Terveisin Miia Saxholm

Lisätietoja: osnnomekurssit@gmail.com

Tervetuloa!

 

 

 

*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.