NOME

© Henna Mikkonen

Noutavat koirat ovat nimensä mukaisesti metsästyskoiria, jotka toimivat jahtireissulla pääasiassa ammutun riistan noutajana, joten luonnolisesti noutajien kouluttaminen metsästykseen ja metsästyskokeisiin on yhdistyksen tärkeimpiä toimintamuotoja. Toimikunta järjestää vuosittain taipumuskoe- ja NOME-kurssit, joiden tavoitteena on ensisijaisesti opastaa uusia harrastajia, mutta myös vanhat konkarit saavat yhteisissä koulutuksissa uusia vinkkejä osaamisensa tueksi ja löytävät yhdistyksestä treeni- ja metsästyseuraa.

Metsästykokeiden järjestäminen on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. NOME-toimikunta järjestää säännöllisesti virallisia metsästyskokeita (NOU, NOME-B, WT). Virallisten kokeiden lisäksi yhdistys järjestää vuosittain huhtikuussa dameilla käytävän epävirallisen Hankinome-kilpailun. Suuren suosion saavuttanut tapahtuma avaa Pohjois-Suomen noutajakauden. 

OSN on järjestänyt yhteistyössä Suomen Noutajakoirayhdistyksen kanssa SM-NOME:n vuosina 1988, 1998, 2006 ja 2012 sekä Naisten Haku -ottelun vuosina 2007 ja 2009. 

Tarkempaa tietoa kokeista ja koulutuksista tapahtumakalenterista.


Vetäjä 2019

Miia Saxholm
p. 040 505 9956
miia.saxholm (a) gmail.com 

Jäsenet 2019

Antti Korpela (riistavastaava)

Merja Salovaara 
Johanna Pietikäinen
Heli Kummala
Heikki Peltoniemi
Teija Hemmilä
Tanja Manerus
Antti Korpela 
Pirkko Partanen
Taina Kytölä
Tanja Tenhonen
Jarmo Hatunen
Leena Leinonen
Eveliina Kuukasjärvi
Oona Mönttinen 
Kirsi Heiskanen 
Seija Sipola
Sara-Marja Kontio

Alueelliset yhteyshenkilöt 2018:
Raahen alue yhteistyössä Raahen koirakerhon kanssa:
Taina Kytölä       erkijanoora@gmail.com

Kuusamo 
Arto Ollikainen   p. 040-7581679     ollikainenarto@gmail.com 

Pudasjärvi  
Merja Salovaara  p. 045-6725467     merja.salovaara@gmail.com 


HUOM!

Kurssit ja koulutukset on tarkoitettu vain jäsenille! Koiran ohjaajan on oltava jäsen
osallistuessaan koulutuksiin. Jäseneksi liittymisestä ks. Jäsenasiat-sivu.


Noudatamme myös Kennelliiton rokotusmääräyksiä eli pennun tulee olla rokotettu vähintään kaksi kertaa penikkatautia vastaan ja toisesta rokotuskerrasta (tehosteesta) tulee olla kulunut vähintään 21 vuorokautta. Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee olla kulunut vähintään 21 vuorokautta. Vanhemmilla koirilla tulee olla voimassaolevat rokotukset.

Taipparikurssi 2019 / Luento

 

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on yhdistyksen jäsenyys. Kurssille osallistuvan koiran tulee kantaa damia ja tulla kutsusta luokse, lisäksi Kennelliiton rokotusmääräysten on täytyttävä. Juoksuisella koiralla ei voi osallistua kurssille.

*
*
*
*
*
*
*

TAIPUMUSKOEKURSSI 2019                                                                                                                                                                           

Kurssi alkaa teoriaosuudella lauantaina 23.3.2019, klo 11.00 alkaen, Oulussa.

Maastoharjoitukset toteutetaan kahdessa ryhmässä; maanantairyhmässä ja keskiviikkoryhmässä. Maastoharjoituskerrat (4 iltaa) ovat neljänä peräkkäisenä viikkona toukokuussa. Keskiviikon ryhmällä poikkeuksellisesti viimeinen kerta tiistaina 28.5.

Tässä maastoharjoitukset MAANANTAI-ryhmälle:

6.5                Paukunmaja

13.5               Paukunmaja

20.5               Valkiaisjärvi

27.5               Valkiaisjärvi                                                                  

Tässä maastoharjoitukset KESKIVIIKKO-ryhmälle:

8.5                 Paukunmaja

15.5               Paukunmaja

22.5               Valkiaisjärvi

28.5               Valkiaisjärvi HOX! Päivä on tiistai

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on yhdistyksen jäsenyys. Kurssille osallistuvan koiran tulee kantaa damia ja tulla kutsusta luokse, lisäksi Kennelliiton rokotusmääräysten on täytyttävä. Juoksuisella koiralla ei voi osallistua kurssille.

Luento kuuluu kurssiin ja on edellytys maastokerroille osallistumiselle. Luennolle voi osallistua myös muut halukkaat jäsenet, luennosta ei peritä maksua.

Kurssin hinta on 40 € per koirakko, maksuohjeet tulevat kutsun mukana. Ilmoittautumiset 10.3.2019 mennessä lomakkeella, joka löytyy yhdistyksen nettisivuilta välilehdestä toimikunnat/nome. Kurssille otetaan 50 koirakkoa, ensisijalla ovat kurssille ensimmäistä kertaa osallistuvat koirakot. Jos ilmoittautumisia tulee enemmän, paikat arvotaan ilmoittautuneiden kesken. Kurssille pääsystä sekä maastoharjoituspäivästä ilmoitetaan kurssilaisille mahdollisimman pian ilmoittautumisajan päätyttyä.

 

Tiedustelut:

Heli Kummala, 

heli.kummala (a) gmail.com

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Noutajien koulutusta Oulun Seudulla


Oulun Seudun Noutajakoirayhdistys ry järjestää yhteistyössä Ullan Koirakoulun kanssa luennon ja käytännön koulutuksia pienryhmissä eri tasolla oleville koirakoille

Luennoitsija:Ulla Pihlaja

Aika:6.4. ja 7.4. 2019

Paikka:Paukun Maja; Mäntyrannantie 130, Oulunsalo

Nyt tarjoamme mahdollisuuden opiskella noutajan koulutusta käytännönharjoittein sekä niihin liittyvin luennoin/alustuksineen. 

Koulutus järjestetään neljässä (4) tasoryhmässä. Ryhmiin otetaan kuusi koirakkoa, poikkeuksena Walk Up -ryhmä, johon otetaan kahdeksan koirakkoa. Walk Up tyhmään osallistuvan koiran tulee pystyä työskentelemään ryhmässä (on hallinnassa ja hiljainen). Jos ilmoittautuneita on enemmän, paikat arvotaan ilmoittautumisajan päätyttyä.  Kuunteluoppilaat ovat lämpimästi tervetulleita. OSN:n jäsenet ovat etusijalla.

Tilaisuuksien hinnat ovat:

  • Lauantain luento ja koirapaikka 40€, ei jäsenet 50€. 
  • Sunnuntain alustus keskusteluineen ja koirapaikka 35€, ei jäsenet 45€.
  • Kuunteluoppilas jäsenille 10€/päivä, ei jäsenet 15€ päivä.

Päivien välissä on pieni lounastauko, ota siis omat eväät halutessasi mukaan.

Ilmoittautuminen koiran kanssa osallistuvaksi tapahtuu alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta 28.2.2019 mennessä. Tämän jälkeen tyarvittaessa arvotaan osallistujat ja ilmoitetaan mukaan päässeille. Lomake on koulutukseen alkuun saakka auki kuunteluoppilaisi ilmoittautuville tai mahdollisesti jälki-ilmoittautuville, jos paikkoja on vielä vapaana.

Osallistumisen varmistat maksamalla kurssimaksun Oulun Seudun Noutajakoirayhdistys ry:n tilille FI25 5741 3620 4173 67 viitenumerolla 20255 saatuasi varmistuksen koulutukseen pääsystä ilmoittautumisajan päätyttyä. 

Tervetuloa!

Lisätiedustelut ilmoittautumisiin ja järjestelyihin liittyen: Merja Salovaara;  merja.salovaara@gmail.com

Lisätiedustelut koulutuksen sisältöön liittyen: Ulla Pihlaja: p.0407042032

 

*
*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.