NOME

© Henna Mikkonen

Noutavat koirat ovat nimensä mukaisesti metsästyskoiria, jotka toimivat jahtireissulla pääasiassa ammutun riistan noutajana, joten luonnolisesti noutajien kouluttaminen metsästykseen ja metsästyskokeisiin on yhdistyksen tärkeimpiä toimintamuotoja. Toimikunta järjestää vuosittain taipumuskoe- ja NOME-kurssit, joiden tavoitteena on ensisijaisesti opastaa uusia harrastajia, mutta myös vanhat konkarit saavat yhteisissä koulutuksissa uusia vinkkejä osaamisensa tueksi ja löytävät yhdistyksestä treeni- ja metsästyseuraa.

Metsästykokeiden järjestäminen on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. NOME-toimikunta järjestää säännöllisesti virallisia metsästyskokeita (NOU, NOME-B, WT). Virallisten kokeiden lisäksi yhdistys järjestää vuosittain huhtikuussa dameilla käytävän epävirallisen Hankinome-kilpailun. Suuren suosion saavuttanut tapahtuma avaa Pohjois-Suomen noutajakauden. 

OSN on järjestänyt yhteistyössä Suomen Noutajakoirayhdistyksen kanssa SM-NOME:n vuosina 1988, 1998, 2006 ja 2012 sekä Naisten Haku -ottelun vuosina 2007 ja 2009. 

Tarkempaa tietoa kokeista SNJ: koekalenterista ja koulutuksista tapahtumakalenterista.


Vetäjä 2021

Jarmo Hatunen
p. 050 4403292
jarmo.hatunen (a) gmail.com 


Jäsenet 2021

Antti Korpela (riistavastaava) p. 044 567 2236
Riitta Heikkinen
Piia Kipinä
Oona Mönttinen
Kirsi Heiskanen
Eveliina Kuukasjärvi
Taina Kytölä
Pirkko Vääräniemi
Leena Leinonen
Heli Kummala
Merja Salovaara
Teija Hemmilä
Tanja Tenhonen
Miia Saxholm
Maria Niskanen
Heikki Peltoniemi
 

Alueelliset yhteyshenkilöt 2021:

Raahen alue yhteistyössä Raahen koirakerhon kanssa:
Taina Kytölä       p. 050 3053922     erkijanoora@gmail.com

Kuusamo 
Arto Ollikainen   p. 040 7581679     ollikainenarto@gmail.com 


HUOM!

Kurssit ja koulutukset on tarkoitettu vain jäsenille! Koiran ohjaajan on oltava jäsen
osallistuessaan koulutuksiin. Jäseneksi liittymisestä ks. Jäsenasiat-sivu.


Noudatamme myös Kennelliiton rokotusmääräyksiä eli pennun tulee olla rokotettu vähintään kaksi kertaa penikkatautia vastaan ja toisesta rokotuskerrasta (tehosteesta) tulee olla kulunut vähintään 21 vuorokautta. Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee olla kulunut vähintään 21 vuorokautta. Vanhemmilla koirilla tulee olla voimassaolevat rokotukset.