2022 SM MEJÄ - Kokeen suojelijan tervehdys

©Jukka Välitalo

Tervehdys kokeeseen osallistujat!

Olette käyneet pitkän tien päästessänne Pudasjärvelle SM MEJÄ -kokeeseen. Tämä on nyt kolmas kerta, kun SNJ / OSN on järjestämässä koetta lähes keskiseen Suomeen.

Pudasjärvi luo oivat puitteet maastollisesti kokeen läpivientiin. Riistaa on kanalinnuista karhuihin, porot ovat läsnä enempi ja vähempi.

Itse olen harrastanut mejää 1990-luvun alusta. Omalta osaltani olin vaikuttamassa alueen koemäärien lisääntymiseen yhdessä muiden innokkaiden kanssa. Välillä pidettiin neljän tuomarin kokeita. Silloinkin oli kokeisiin tunkua, saattoi näihin neljän tuomarin kokeisiin olla jopa 60 ilmoittautumista. Ehkä vuosien mittaan harrastus on tasaantunut.

Olen siis koirieni kanssa harrastanut mejää noin 30 vuotta vaihtelevalla menestyksellä. Koiria on ollut hyviä ja vähemmän hyviä. Olen päässyt jopa kaksi kertaa osallistumaan SM MEJÄän ilman mainittavaa menestystä. SM karkeloissa olen ollut myös tuomarin ominaisuudessa, myös finaalissa. Kaikki nämä muistot ovat mukavia mukana kulkevia.

Te, jotka karsintaan starttaatte, älkää jännittäkö suoritusta, vaan antakaa koiran suorittaa parastaan.

Sitten finaaliin päässeet; olkaa ylpeitä siitä ja antakaa tuomarin hoitaa virkansa.

Onnea ja menestystä vaativassa tehtävässä koirille ja ohjaajille!

Myös tuomarit ja jäljentekijät tarvitsevat, ei niinkään onnea, vaan ammattitaitoa. Koetoimikunnalle kiitos luottamuksesta.

 

Jukka Välitalo
2022 SM MEJÄ -kokeen suojelija